Rijsenhouters willen eigen buurtbus rijden

Van onze verslaggever
Rijsenhout

Een groep Rijsenhouters wil een buurtbus door het dorp laten rijden. Tegen een minimale vergoeding of zelfs voor niets kunnen kinderen en ouderen die minder mobiel zijn ermee worden vervoerd.

Via onder andere de facebookpagina ’Wat Rijsenhout moet weten’ wordt deze week een behoeftepeiling gedaan. Rijsenhout heeft sinds december geen busverbinding van Connexxion meer, behalve dan een scholierenbus die ’s ochtends naar Hoofddorp en ’s middags weer naar het dorp rijdt.

Het enige alternatief is vervoer op aanvraag, AML Flex van Connexxion, maar dat is erop gericht routes te rijden naar Hoofddorp en andere plaatsen in de omgeving.

De Rijsenhouters denken aan een bus die alleen in Rijsenhout rijdt. „Denk hierbij aan ritten naar de kerk op zondagmorgen, naar de ouderenmiddag op donderdag, naar de sportvelden op zaterdag en naar de winkels op De Werf voor boodschappen. En voor de kinderen een ritje van school naar de gymzaal.”

Er zijn in het dorp al veel vrijwilligers die dorpsgenoten vervoeren. „Wellicht kan deze bus hier een rol spelen. Niet meer met eigen auto’s en meer mensen tegelijk vervoeren.”

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.