Welkomstceremonie aan begin staatsbezoek

ANP Producties | Bron: ANP
New Delhi

Koning Willem-Alexander begint maandagochtend in New Delhi bij Rashtrapati Bhawan, de residentie van president Ram Nath Kobind, aan zijn staatsbezoek aan India. De koning wordt vergezeld door koningin Máxima en minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken. Ook nog drie andere bewindslieden zijn meegereisd aan het hoofd van omvangrijke en veelzijdige handelsmissies.

De begroeting bij de voormalige residentie van de Britse onderkoningen van India kent het nodige militair ceremonieel en wordt ook bijgewoond door premier Narendra Modi. Na een kwartier vertrekt het koningspaar naar Raj Ghat, voor een kranslegging bij dit monument ter ere van Mahatma Gandhi.

Aansluitend zijn er ontmoetingen op het ministerie van Buitenlandse Zaken met minister Subrahmanyam Jaishankar en in Hyderabad House met premier Modi, die samen met de koning ook een korte verklaring geeft en zijn gasten daarna een lunch aanbiedt.

Aan het einde van de middag wordt de zogenoemde Barapullah Drain bezocht, waar op innovatieve wijze en in samenwerking met onder meer Nederlandse kennisinstituten wordt geprobeerd afvalwater geschikt te maken voor hergebruik. In India wordt 78 procent van het vuile water onverwerkt geloosd.

Het dagprogramma wordt afgesloten met een door de president aangeboden staatsbanket.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.