Velsen naar tweede ronde van bekertoernooi

Zelfs Daan Seppenwoolde is verbaasd dat zijn kopbal via zijn achterhoofd doel treft
© United Photos Ron Pichel
Driehuis

Als de KNVB de districtsbeker niet serieus gaat nemen, dan mag de bond ook niet verwachten dat de verenigingen dit wel gaan doen. Omdat Velsen zondag de afgelaste wedstrijd tegen Be Quick 1887 ingelast heeft gekregen, had de technische staf besloten dat het tweede elftal de honneurs donderdagavond in de beker mocht waarnemen.

Een logische beslissing omdat de competitie bij de verenigingen de voorkeur krijgt boven de oninteressante doordeweekse bekerduels. Voor de formatie van trainer Marcel Looy was het een mooie gelegenheid de smadelijk 8-0 nederlaag van afgelopen zondag tegen DEM weg te spoelen.

Dat de thuisploeg daar uiteindelijk in slaagde door derdeklasser De Dijk met 3-2 te kloppen, dankte de ploeg voornamelijk aan het goede optreden van doelman Sander Rafaël. Deze sluitpost zorgde met een aantal fraaie reddingen dat zijn ploeg met een 2-0 voorsprong de kleedkamer kon opzoeken.

In de beginfase wist hij zelfs een strafschop van Jaouad Aarbi te stoppen. Nadat de thuisploeg zich enigszins onder de druk van De Dijk had uitgespeeld, bleken de spelers weinig kansen nodig te hebben om het net te vinden.

Een fraaie actie van Gilermo Pengel werd nog gestopt, maar Walid Benhaddi was er als de kippen bij de bal in het verlaten doel te schieten: 1-0. Een paar minuten later lag treffer nummer twee in de touwen. Daan Seppenwoolde kreeg de bal uit een corner op zijn achterhoofd maar zag deze poging wel in het doel verdwijnen.

Toen vlak na de wissel invaller Obiada Dalla het verschil op drie treffers bracht leek de wedstrijd beslist. Toch kwam de thuisploeg nog even in de problemen omdat arbiter Stuurman de tweede helft wel heel erg lang liet duren.

De Amsterdammers kwamen tot 3-2 terug, maar met de nodige inspanningen bleef Velsen overeind. ,,Hier moeten wij niet te veel woorden over vuil maken”, aldus trainer Marcel Looy.

De reserves van Koninklijke HFC hebben zich kranig verweerd tegen JOS Watergraafsmeer, maar liepen toch met een 3-1 nederlaag het veld af. Net als Velsen had ook de thuisploeg de wissels van het eerste en de rest van het tweede elftal opgesteld.

,,In de tweede helft pakten wij de zaken niet energiek genoeg op”, aldus JOS trainer Cor ten Bosch. ,,Toen kwamen wij onder druk te staan.”

Nadat Ten Bosch had ingegrepen en enkele vaste waarden van het eerste elftal had ingebracht, liepen de Amsterdammers naar 3-1 uit en was het verzet van de bezoekers gebroken. Noud Kaagman was de schutter voor HFC.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen