Treinverkeer tussen Leiden en Hoofddorp weer op gang na reparatie bovenleiding; ’Giga herstelklus geklaard’

HOOFDDORP

Het treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden kan donderdagavond na ruim twaalf uur weer rijden. De beschadigde bovenleiding is hersteld, waardoor de beperkingen voorbij zijn. „De giga herstelklus aan de bovenleiding is geklaard”, aldus ProRail.

De bovenleiding was over een afstand van 4,5 kilometer beschadigd geraakt in de ochtend. Daardoor stranden drie treinen, waarna 1.400 inzittenden moesten worden geëvacueerd. Ze werden vervoerd in speciale treinen die zonder bovenleiding konden rijden.

ProRail heeft haar spoorwerkers aan het werk gezet om de bovenleiding te repareren. Dat bleek een flinke klus te zijn die langer duurde dan in eerste in instantie werd gedacht. “Spoorwerkers werken met man en macht om de bovenleiding zo snel mogelijk te herstellen”, zo meldde ProRail.

Er reden de hele dag vervangende bussen tussen Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Sassenheim en Leiden Centraal. Wel moest er rekening mee worden gehouden dat er een beperkt aantal bussen beschikbaar was. Reizigers tussen Den Haag Centraal en Schiphol moesten via Utrecht reizen.

Uiteindelijk was de ‘giga herstelklus’ rond 21.30 uur geklaard. Daarmee is de overlast voor treinreizigers na een lange dag van problemen voorbij. Het treinverkeer rijdt sinds 22.15 uur weer volgens het spoorboekje.

Lees ook: Bovenleiding kapot tussen Hoofddorp en Leiden: 1400 reizigers geëvacueerd | Treinverkeer Hoofddorp - Leiden tot ver in de avond gestremd

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.