Ruim 16.000 euro voor uitje naar Disneyland

Groot feest bij Heel Holland Blij, dat leverde 16.000 euro op voor het goede doel.
© Foto Ronald Huiberse Fotografie
Uitgeest

De Junior Chamber International IJmond heeft ruim 16.000 euro opgehaald voor een uitje naar Disneyland Parijs. De tweedaagse vakantie is voor kinderen uit de IJmond die onder de armoedegrens leven.

Donderdag was het Wereldarmoededag. Stichting Maatjes voor Schuldhulp IJmond liet eerder deze week weten dat het moeilijk is om met mensen in contact te komen die schulden hebben. Vaak ook mensen die in armoede leven. Hoe denkt de Junior Chamber International IJmond (kortweg JCI IJmond) de kinderen te vinden? ,,Daar ligt de uitdaging’’, bevestigt Rob Bruin van het netwerkorganisatie voor jonge ondernemers. ,,We zullen via instanties als ook de voedselbank met de gezinnen in contact proberen te komen.’’

Regelen

Er kunnen 65 kinderen mee, samen met een ouder. De JCI IJmond die zelf ook als begeleiding meegaat, regelen alles. Bruin verwacht dat de reis volgend jaar november zal zijn.

Het geld is afgelopen zaterdag bijeen gebracht met een speciale avond in de A9 Studio’s in Uitgeest, Heel Holland Blij. Bekende Nederlandstalige volkszangers als Tino Martin, Wesly Bronkhorst, Mats van der Zon en Yves Berendse traden op tijdens de feestavond voor ruim 1300 bezoekers.

Er werden reguliere kaarten verkocht en daarnaast konden bedrijven en groepen zich aanmelden voor een exclusief diner in het restaurant voorafgaande aan de optredens. De arrangementen waren snel uitverkocht en de feestzaal was vol. Vanwege het succes krijgt Heel Holland Blij volgend jaar een vervolg. En wellicht ook voor hetzelfde goede doel.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.