Onrust bij Partij voor de Dieren

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Leden van de Partij voor de Dieren (PvdD) zijn verontrust over de jongste ontwikkelingen binnen de partij. Zij noemen het ontslag van de voorzitter ondemocratisch en ze willen dat op een buitengewone partijbijeenkomst aankaarten.

De groep is op internet een actie gestart voor steunbetuigingen. Als 10 procent van de leden instemt, kan er een speciaal congres worden gehouden.

Volgens de initiatiefnemers van de petitie, naar verluidt vooral jongeren, zouden veel leden zich zorgen maken over de gang van zaken binnen de partij. Zij betwijfelen of het bestuur voorzitter Sebastiaan Wolswinkel zo maar aan de kant mocht schuiven. Het ontslag van bestuursleden zou een bevoegdheid zijn van het partijcongres als hoogste orgaan van de vereniging. Wolswinkel pleitte voor meer transparantie en interne discussie.

Hoor en wederhoor

De groep wil op het congres hoor en wederhoor toepassen. "Het besluit van het partijbestuur kan dan worden bekrachtigd of vernietigd door het orgaan wat daartoe bevoegd is", zo staat op internet.

Uit een peiling blijkt dat het gedoe een mogelijke groei van de PvdD in de Tweede Kamer tegenwerkt.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.