Alleen in Park21 ruimte voor geboortebos Haarlemmermeer

Bart Boele
Hoofddorp

Er is alleen in Park21 ruimte voor een geboortebos. In november komt daarvoor een voorstel naar de gemeenteraad. Daarin staan zaken als de locatie, het ontwerp, de kosten en bijdragen van ouders.

Het geboortebos kan nog niet meteen worden aangelegd. Met onderdelen van Park21 kan pas worden begonnen als er een definitief bestemmingsplan voor heel Park21 is. Dat wordt eind 2020 verwacht. Noodzakelijk is dat er een milieu-effectrapportage (mer) voor het hele gebied tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep is. De verwachting is dat die mer eind dit jaar klaar is.

De stichting Nationale Boomfeestdag is in 1990 begonnen met het planten van geboortebomen die met elkaar een bos kunnen vormen. Het idee achter de actie is om op symbolische wijze aan te geven dat elk kind, ongeacht afkomst, moet kunnen opgroeien in een groene gezonde wereld.

De gemeenteraad van Haarlemmermeer vroeg al eerder om zo’n bos te realiseren, maar voorstellen van B en W bleven tot nu toe uit. Koos de Vries van Christenunie-SGP vroeg naar de stand van zaken.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.