Eis: taakstraf politiemedewerker om stalking

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Een politiemedewerker die zijn ex-vriendin zou hebben gestalkt en onbevoegd informatie uit de politiesystemen haalde, moet volgens het Openbaar Ministerie gestraft worden met een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De Belgische verdachte heeft volgens de aanklaagster eind 2017 zeker zes weken lang zijn ex belaagd met een enorme hoeveelheid telefoontjes en berichten, soms ook 's nachts. Ook benaderde hij haar familie, vrienden en werk. De Eindhovense deed aangifte, omdat ze zich bedreigd voelde, zei de aanklaagster voor de rechtbank in Den Haag.

De 53-jarige Michel S. verklaarde maandag emotioneel dat hij geen stalker, bedreiger of dwingeland is. Het ging om liefdesverdriet, omdat zijn vriendin hem zonder uitleg na een "leuke relatie" van negen maanden aan de kant schoof. Hij had net een zware rugoperatie ondergaan en zat thuis in een roes van pijnstillers en boosheid.

Leugens

Volgens de verdachte heeft zijn ex veel leugens verteld en voelt hij zich "zwaar besodemieterd". Door haar gedrag van aantrekken en afstoten lokt zij zelf zo'n reactie uit, zei de verdachte uit Poppel. S. verwees naar twee andere exen van haar die hetzelfde is overkomen.

Zijn advocate vindt dat het OM de zaak ernstig overdrijft en bestempelde de vrouw als manipulatief. Zo heeft hij niet op haar deur gebonkt en ging het niet om dreigmails maar om liefdesverklaringen en noodkreten. Ze vroeg om vrijspraak.

S. is bang dat hij zijn baan als arrestantenverzorger in Nederland kwijtraakt als hij wordt veroordeeld. Hij gaf toe dat hij kentekens had opgezocht, van een buurvrouw van zijn ex-vriendin en van mensen die hem hadden aangereden in zijn auto, maar dat hij niet wist dat dit niet mocht. Volgens zijn advocate is hij hiervoor al disciplinair gestraft.

Uitspraak 4 november.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.