Fietsster gewond bij botsing met snelbus in Driehuis

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 5
Internetredactie
DRIEHUIS

Zeven maanden nadat een fietser zwaargewond raakte bij een aanrijding met een snelbus, was het maandagmiddag weer raak. Ditmaal in Driehuis bij crematorium Westerveld waar een vrouw op een elektrische fiets werd aangereden.

Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumateam, werden gealarmeerd om hulp te bieden. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel gestabiliseerd waarna ze met spoed naar het ziekenhuis is vervoerd voor verdere behandeling. De traumahelikopter is uiteindelijk niet ter plaatse geweest.

De busbaan was geruime tijd afgesloten voor onderzoek van de verkeersongevallenanalyse. Reizigers van de snelbussen zijn overgestapt op andere bussen of gingen lopend naar het treinstation in Driehuis.

© Michel van Bergen

In maart raakte een 15-jarige jongen zwaargewond op dezelfde busbaan, maar dan op de kruising Zeeweg/Minister van Houtenlaan. Naar aanleiding daarvan startte zijn moeder Martine van Balen-Kuijper een petitie om de busbaan veiliger te maken. Die werd breed ondersteund. Zij vond dat er te weinig tijd was voor overstekende fietsers op de kruising.

Naar aanleiding daarvan gaan de wegbeheerder de provincie Noord-Holland en de gemeente Velsen maatregelen nemen om de baan veiliger te maken. Zo wordt het wegdek gemarkeerd om het kruispunt extra op te laten vallen. Van Balen-Kuijper: ,,Voor zover ik weet is dat trouwens nog niet gebeurd.’’

Ze pleitte er toen ook voor om andere kruisingen van de snelbusbaan te markeren.

Lees ook: Een 15-jarige fietser raakte zwaargewond toen hij werd geschept door een snelbus: nu is zijn moeder een petitie gestart voor een veiligere oversteek

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.