Hongkong maakt excuses voor besmeuren moskee

ANP Producties | Bron: ANP
Hongkong

De leider van Hongkong Carrie Lam heeft maandag excuses gemaakt, nadat de Kowloon-moskee zondag was besmeurd met blauwe verf. Het goedje kwam uit een waterkanon, dat werd ingezet om de demonstranten uit elkaar te drijven. Zondag gingen opnieuw tienduizenden de straat op om te protesteren tegen de regering van de stadstaat.

Lam bezocht maandag de moskee, een van de belangrijkste van Hongkong, voordat zij naar Japan afreisde om de huldiging van de Japanse keizer Naruhito bij te wonen. De imam "aanvaardt" haar excuus. De politie verklaarde dat de moskee per ongeluk werd besmeurd met blauw en dat ze "de religieuze vrijheid respecteert en daarnaast alle aanbiddingsplaatsen wil beschermen".

De protesten in Hongkong duren al bijna vijf maanden en gaan vaak gepaard met geweld en vernielingen. In juni ontstond massaal protest omdat de regering van Hongkong een wet wilde aannemen die uitlevering van verdachten aan China eenvoudig zou maken. De regering van Hongkong heeft het wetsvoorstel weer ingetrokken, maar de protestbeweging richt zich nu onverminderd tegen de invloed van China in het algemeen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.