Boeren lezen verklaring voor in Business Class

ANP Producties | Bron: ANP
Noordwijk

Protesterende boeren die zaterdag naar Noordwijk zijn getrokken, hebben tijdens de opnames van tv-programma Business Class in Hotel van Oranje van Harry Mens een verklaring voorgelezen. Daarin stellen ze dat de natuurdoelstellingen waaraan stikstofregels zijn gekoppeld niet haalbaar zijn. "Nu niet, maar ook over tien jaar niet", aldus een woordvoerster van de boeren.

Volgens presentator Harry Mens is het allemaal prima en gemoedelijk verlopen. "Het was wel een beetje improviseren maar het wordt een leuke uitzending. Iedereen mocht zijn zegje doen."

De boeren benadrukken in hun verklaring dat de stikstofregels een enorme wissel trekken op Nederland. "Het hele land ligt er nu door plat, mensen raken hun baan kwijt, bedrijven gaan failliet, het is een strop voor de Nederlandse economie."

Steentje bijdragen

Hoewel de natuurdoelstellingen niet haalbaar zijn, zeggen de boeren wel hun steentje te willen bijdragen door "op verantwoorde wijze te produceren. Wij staan zeker open voor innovatie, vernieuwing en verandering, maar het moet wel haalbaar en realistisch zijn. En dat is het in deze kwestie niet."

Na de opnames reden de ongeveer vijftig trekkers weer weg bij Hotel van Oranje in Noordwijk.

Business Class wordt zondagochtend om 10.30 uur uitgezonden op RTL7.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.