Artsen protesteren tegen politie Hongkong

ANP Producties | Bron: ANP
Hongkong

Duizenden artsen en verpleegkundigen hebben zaterdag in Hongkong gedemonstreerd tegen het politiegeweld tijdens de al vijf maanden durende protesten tegen de regering. Tijdens de vreedzame bijeenkomst bekritiseerden de deelnemers het onevenredige optreden van de politie bij het uiteenjagen van demonstraties en bij arrestaties.

In de afgelopen maanden hebben medici honderden demonstranten en politieagenten behandeld die gewond zijn geraakt tijdens de escalerende protesten voor meer vrijheid en democratie in de Chinese speciale bestuurlijke regio Hongkong. Sommige demonstranten zwaaiden met Amerikaanse vlaggen. Ondanks een begin oktober ingesteld vermommingsverbod droegen velen chirurgische maskers.

Sinds de terugkeer naar China in 1997 wordt de voormalige Britse kroonkolonie autonoom bestuurd met een eigen grondwet, gebaseerd op het principe van "één land, twee systemen".

De zeven miljoen inwoners van Hongkong vallen onder de soevereiniteit van China, maar in tegenstelling tot de mensen van de Communistische Volksrepubliek genieten ze meer rechten zoals vrijheid van meningsuiting en vergadering, waar ze nu bang voor zijn.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.