Rusland beschuldigt VS van banditisme

ANP Producties | Bron: ANP
Moskou

Rusland beschuldigt de Verenigde Staten van "internationaal banditisme" bij het beschermen van olievelden in Syrië. De verklaring komt nadat Washington het voornemen had aangekondigd de olievelden, die worden gecontroleerd door Koerdische strijdkrachten, te beveiligen.

De Amerikaanse minister van Defensie Mark Esper had gezegd dat Amerikaanse troepen hun posities versterken, onder andere in Deir Ezzor bij de Iraakse grens, waar de grootste olievelden van het land zijn.

Hun missie zal zijn te voorkomen dat terreurgroep Islamitische Staat toegang krijgt tot de olievelden en "middelen veiligstelt waarmee ze in de regio kunnen toeslaan, Europa kunnen aanvallen en de Verenigde Staten kunnen raken", vertelde Esper aan verslaggevers tijdens een bezoek aan Brussel. Momenteel zijn er ongeveer tweehonderd Amerikaanse militairen gestationeerd.

"Wat Washington momenteel doet, de olievelden van Oost-Syrië in beslag nemen en onder controle houden, is eenvoudigweg internationaal banditisme," zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.