Politie rukt groot uit voor ’overvallen’ in Zwanenburg en Bloemendaal

© Michel van Bergen

1 / 7
Zwanenburg

De politie is zaterdagavond in grote getalen uitgerukt voor een melding van een overval bij een snackbar aan de Kinheim in Zwanenburg. Even later moesten agenten in actie komen voor een incident in Bloemendaal.

Eenmaal aangekomen bij de cafetaria bleek er geen geld te zijn gestolen en ontbrak van de overvallers ook ieder spoor. Wel troffen agenten een hevige ruzie aan, die ontstaan was over het eten in de snackbar. De situatie kon snel worden gesust waarna de agenten terug de auto in konden. De cafetaria is in het verleden al wel al eens doelwit geweest van een overval.

Bloemendaal

Even later werd ook in Bloemendaal een overval gemeld. Ditmaal zou woning aan de Donkerelaan het doelwit zijn geworden. Ook dit bleek niet te kloppen. Onbekenden probeerden met een babbeltruc binnen te komen in de woning. Of dat lukte is niet duidelijk. Agenten hebben in de omgeving gezocht naar mogelijke verdachten. Via Burgernet werd gevraagd uit te kijken naar twee lichtgetinte mannen van tussen de 20 en 30 jaar. Of de politie iemand heeft aangehouden, is niet duidelijk.

© Rowin van Diest

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.