HFC’er Gertjan Tamerus nieuwe assistent-trainer van Andries Jonker bij Telstar

HFC’er Gertjan Tamerus nieuwe assistent-trainer van Andries Jonker bij Telstar
Velsen-Zuid

Gerjan Tamerus is vanaf woensdag de nieuwe assistent-trainer van hoofdtrainer Andries Jonker bij Telstar.

De 39-jarige Haarlemmer is de opvolger van Arvid Smit, die deze week aan de slag ging als assistent-trainer van Sarina Wiegman bij de Oranje Leeuwinnen. Tamerus tekent een contract tot en met de zomer van 2021. ,,Ik ben erg blij met de kans om bij een betaald voetbalclub te kunnen werken, bij een trainer met zeer veel ervaring. Ik denk dat ik daar veel van kan leren en hoop ook mijn eigen bijdrage te kunnen leveren. Ik ken veel mensen bij Telstar, dat maakt het leuk. Ik heb Ilias Bronkhorst nog getraind in de jeugd. Directeur Pieter de Waard ken ik via zijn zoon die ook bij HFC speelt. Frank Korpershoek is ook een goede bekende van mij.

Andries Jonker kent Tamerus nog van het Haarlems jeugdteam waar hij midden jaren negentig als aanstormend voetbaltalent speelde. Jonker: ,,Ik heb net als met Arvid met Gertjan een geschiedenis die ver teruggaat. Gertjan is een trainer die de regio goed kent. Hij zal mij helpen met de trainingen, assisteren tijdens de wedstrijd en analyses van tegenstanders maken. Tevens zal hij betrokken worden bij het scouten van eventuele aanwinsten.”

Tamerus blijft actief als hoofdtrainer van de Koninklijke HFC. Hij stopt met zijn activiteiten als jeugdtrainer bij Ajax.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen