Telstar laat overwinning in laatste seconden uit handen glippen

Einhoven

Telstar heeft vrijdagavond in Eindhoven in de allerlaatste seconden van de wedstrijd een overwinning weggegeven. Sekou Sibide profiteerde vanuit chaos in de Telstar verdediging.

In een goede flow ging Telstar naar Eindhoven toe. En met meerdere redenen. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en de ploeg staat gedeeld met NEC bovenaan in de vierde periode.

Bovendien werd er een week eerder afgerekend met het bekertrauma door Koninklijke HFC te elimineren en is iedereen rond de club in rep en roer omdat Telstar in de tweede ronde van de beker tegen het grote Ajax speelt.

Van dat momentum was in Eindhoven weinig zichtbaar. Telstar domineerde weliswaar het spel in de eerste helft, maar tot schoten op doel leidde het niet.

Lees hier een uitgebreid verslag: Telstar is nog niet volwassenen genoeg, vindt Andries Jonker: ’Het is net als bij kinderen’

Jong PSV loerde op de counter. De keren dat de jongelingen eruit kwamen waren ze direct gevaarlijk. Anthony Swolfs voorkwam met een goede redding een doelpunt van de Amerikaanse Richard Ledezma.

Iets later schoot Cyril Ngonge vanuit de zestien raak, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Telstar wist een aantal corners te creëren, maar tot grote kansen leidde het niet. Het dichtstbij was Sven van Doorm met een afstandsschot dat naast ging.

In de tweede helft begon Jong PSV feller. Telstar werd onder druk gezet en maakte steeds meer fouten. Jong PSV maakte daar geen gebruik van.

Net op het moment dat de wedstrijd leek af te stevenen op een bloedeloze 0-0, ging Elayis Tavsan op de rand van de zestien gewillig naar de grond. Scheidsrechter Hensgens kende Telstar een vrije schop toe. Sven van Doorm schoot de bal knap binnen.

In de slotfase leek Jong PSV nog gelijk te maken door een scrimmage in de zestien meter. Anthony Swolfs kreeg de bal niet kwijt.

Vervolgens raakte Justin de Haas vanuit een vrije trap de paal. Toen PSV in de ‘dying seconds’ een hoekschop kreeg ging ook keeper Youri Roulaux naar voren. Hij diende als bliksemafleider waarna spits Sekou Sibide de gelijkmaker maakte. Direct daarna floot scheidsrechter Hensgens af.

Meer nieuws uit Telstar