Nomineer nu kandidaat voor IJmonder van het Jaar 2019

Ken je iemand die zich dit jaar positief heeft onderscheiden? Nomineer hem of haar voor de titel IJmonder van het Jaar 2019. Dat kan vanaf nu door een mailtje te sturen naar deze krant. Lees hieronder de spelregels.

De kranten Dagblad Kennemerland en IJmuider Courant organiseren voor de negende keer de verkiezing IJmonder van het Jaar. Wie wordt de opvolger van fotograaf Ed Geels uit IJmuiden?

Spelregels

Zaterdag is de nominatieronde van start gegaan. De spelregels zijn heel eenvoudig. De kandidaat moet in de IJmond wonen. Dat zijn voor deze verkiezing de gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. En de kandidaat moet zich met hart en ziel ergens voor inzetten.

Het is geen vrijwilligersprijs, ook een ondernemer kan in positieve zin opvallen en zich met veel energie en enthousiasme ergens voor inzetten. Het is een individuele titel, dus een duo, een trio of een groep kunnen niet meedoen. Het maakt verder niet uit waarin de kandidaat opvalt, of waarvoor hij of zij zich inzet. Passie is het sleutelwoord in deze verkiezing.

Lees ook: Titel IJmonder van het Jaar was een hoogtepunt in een naar jaar voor fotograaf Ed Geels

Je kunt nu een kandidaat voordragen. Dat moet iemand zijn van wie je vindt dat hij of zij de titel IJmonder van het Jaar 2019 verdient. Iemand ook die daarmee instemt.

IJmonders die drie jaar geleden of eerder meededen aan de verkiezing mogen opnieuw meedoen. Alleen de winnaars zijn uitgesloten. We stellen de komende weken alle kandidaten voor in de krant en op de website. Kandidaten kunnen één keer genomineerd worden.

Stemmen op een kandidaat kan pas ná de nominatieronde. Het is de bedoeling dat de ambassadeur in deze fase pas stemmen werft voor zijn of haar kandidaat. Dan stellen we alle kandidaten eerst nog een keer voor in de krant en op de website en leggen we ook uit hoe je moet stemmen.

Finaleronde

De kandidaten met de meeste stemmen gaan naar de finaleronde. Zij worden geportretteerd in de krant en op de website. De finale wordt op maandag 10 februari gehouden in het Kennemer Theater in Beverwijk.

Een deskundige jury kiest op deze avond tijdens een feestelijke bijeenkomst de IJmonder van het Jaar 2019.

Mail de naam van de kandidaat en je eigen naam zo snel mogelijk met beide telefoonnummers naar: redactie.ken@nhd.nl of redactie@ijmuidercourant.nl

Zet erbij een korte motivatie waarom deze persoon volgens jou IJmonder van het Jaar 2019 zou moeten worden. Als jij iemand nomineert, word je ambassadeur van de kandidaat.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.