Telstar weet slotoffensief niet te belonen en verliest met 2-3 van Jong Ajax [video]

Velsen-Zuid

Telstar heeft vrijdag ondanks een sterke slotfase niet kunnen winnen van Jong Ajax. Thuis werd met 2-3 verloren van de beloften van de Amsterdammers.

Lees hier meer: Gebrek aan koelbloedigheid Telstar frustreet Andries Jonker niet: ’Ik heb een oud-amateur en een jochie van achttien in de aanval’

Waar Telstar twee weken terug thuis tegen Go Ahead Eagles dominant was zonder dat het grote kansen kreeg, had het tegen Jong Ajax al binnen een kwartier met 1-0 of zelfs 2-0 voor moeten staan.

Eerst schoot Charlie Gilmour na een mooie actie van Shayne Pattynama over, een paar minuten later kregen achter elkaar Senne Lynen, Reda Kharchouch én weer Lynen van dichtbij de kans om de score te openen.

Aan de andere kant was het wel meteen een doelpunt. Rechtsback Jasper ter Heide kreeg veel ruimte en kon gemakkelijk van afstand schieten. Het eerste schot van de beloften op doel was direct raak. In de tweede helft kwam Ajax met veel fortuin op 0-2. Anthony Berenstein raakte Ajax-spits Lassina Traoré heel licht aan.

Scheidsrechter Bijl vond het voldoende voor een strafschop. Die werd benut door Carl Eiting. Met de 3-0 van Jurgen Ekkelenkamp leek de wedstrijd beslist. In de slotfase kwam de wedstrijd echter op zijn kop te staan.

Kik Pierie maakte een fout, waarna Ilias Bronkhorst toesloeg. Het leek een eretreffer, maar Telstar kwam meteen daarna op 3-2. Reda Kharchouch werd licht aangeraakt, waarna hij zelf de penalty benutte.

Telstar joeg de laatste minuten op de gelijkmaker. Reda Kharchouch kreeg zijn voet net niet tegen de bal vanuit een voorzet van Bronkhorst. Het bleef bij 3-2.

Meer nieuws uit Telstar