Premium

Globetrotter en oud-prof Sidney Schmeltz voor even op zijn plek bij verliezend Hoofddorp

Globetrotter en oud-prof Sidney Schmeltz voor even op zijn plek bij verliezend Hoofddorp
Martijn Tjon-A-Njoek scoorde zondag zijn zevende competitie treffer. united photos rob van wieringen
Hoofddorp

Met een 2-3 nederlaag tegen LSVV heeft Hoofddorp even pas op de plaats moeten maken.

,,We waren in de eerste helft dominant maar dit soort wedstrijden zitten ertussen”, zei Sidney Schmeltz na afloop.

De oud-prof was de smaakmaker bij de thuisploeg maar kon het puntenverlies niet voorkomen. Zoek zijn naam op internet en je ziet een waslijst aan clubs. Van Willem II tot Engelse clubs, in Egypte en het verre oosten. Schmeltz versleet een rits aan verenigingen. Contact met trainer Jethro Abram deed de frêle speler landen in Hoofddorp. ,,Ik ben een globetrotter”, zei Schmeltz. ,,ik kan een boek schrijven met wat ik allemaal heb meegemaakt. In Arabië kwam een sjeik voor aanvang van een duel. Als we die dag zouden winnen, stond er een zak met geld klaar. We speelden voor drie toeschouwers. Hier vind ik de rust. Woon in de buur, heb een gezin en de klik met Jethro voelt goed.”

Hoofddorp was dichtbij een treffer maar het schot van Revelinio Vermeer ging voorlangs. LSVV kwam voor na een diep bal van Joost Groenveld op Toine Merk. Met een lage schuiver verraste de linksbuiten keeper Guus Zuidema. Het was niet de eerste keer dat Merk voor gevaar zorgde. Zijn directe tegenstander Yannick Steffens liet hem veel te veel ruimte. Het was Schmeltz die vlak voor rust 1-1 maakte. Met een vrije trap van grote afstand ging de bal over de keeper. Even daarvoor had Schmeltz al aangegeven dat de doelman te ver voor zijn doel stond en nu flikte hij het gewoon.

Direct in de tweede helft kwam LSVV opnieuw voor. Uit een vrije trap kopte Dylan Bruin nog op de paal maar in de rebound schoot Remco Reinhaard in. De ploeg uit Zuid-Scharwoude had de klus moeten klaren. Terwijl Hoofddorp-speler Miliano Groenbast geblesseerd op het veld lag, schoot Kai Botman net naast. En Zuidema kon een grote kans van Reinhard tot hoekschop verwerken. Uit de corner werd de bal keihard voorgegeven, voor open doel miste Maik den Iseger.

Zo bleef Hoofddorp hoop koesteren. Een pass van Schmeltz werd door Mohamed Chih verkeerd ingeschat. Het werd 1-3 uit een corner die werd ingekopt door Reinhard. Nog altijd was het niet gedaan. Schmeltz, die vorige week een hoekschop in enen indraaide, bereikte nu Martijn Tjon-A-Njoek, die zijn zevende treffer van het seizoen maakte. In de resterende minuten, met verdediger Nick Witschge in de punt van de aanval, kon Hoofddorp de nederlaag niet afwenden.

,,Een verkeerde breedtebal was vandaag cruciaal. En de gouden regel is; als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat. Maar het is lekker om zonder druk te spelen in plaats van om centen”, zit Sidney Schmeltz in ieder geval dit seizoen op zijn plek.

Hoofddorp: Zuidema, Witschge, De Vetten, Smajic, Boot, Steffens (61. Bakrine), Vermeer (61. Middelkoop), Schmeltz, Groenbast, Chih (84. Herrendorf), Tjon-A-Njoek

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen