Premium

Hillegom houdt niets heel van Laakkwartier en boekt de grootste overwinning uit de clubgeschiedenis

Hillegom houdt niets heel van Laakkwartier en boekt de grootste overwinning uit de clubgeschiedenis
Hillegom

Hillegom heeft zondag een historische overwinning geboekt op Laakkwartier. De 10-1 overwinning was de grootste uit de clubgeschiedenis.

Het eerste halfuur leek dat er niet in te zitten. De bezoekers waren sterker en hadden twee uitstekende kansen om de score te openen. ,,En binnen tien minuten stonden we in ene met 4-0 voor”, aldus trainer Ron Bouman. ,,De een nog mooier dan de ander. Ik heb in de rust nog gezegd dat het spel niet ging zoals we willen. Laakkwartier zakte helemaal in elkaar. Het zijn goede voetballers, maar bij een achterstand is het geen team”, aldus de trainer van de koploper.Niels van Veen scoorde drie keer. Mike van Zanten maakte er twee. Jeroen Dedel, Menno van Gurp en Aiden Ryan waren eenmaal trefzeker. Twee ballen werden door Laakkwartier in eigen goal gewerkt.

Pancratius, koploper in tweede klasse B, heeft bij Theole in Tiel averij opgelopen. Ondanks een veldoverwicht gingen de Badhoevedorpers met slechts een puntje naar huis. Trainer Danny Hijzelendoorn had er flink de balen in. ,,We waren heer en meester in de eerste helft. We kwamen ongelukkig op achterstand uit een doodspelmoment. Nog voor rust kwamen we op gelijke hoogte door een doelpunt vanaf elf meter van Dave Hertog.”

In de tweede helft kwam Pancratius op voorsprong door een goal van Diede Mentink. Daarna brak een mindere fase aan die moest worden bekocht met een gelijkmaker. ,,We lieten het lopen na de voorsprong. Na de gelijkmaker kregen we de controle op de wedstrijd weer terug, maar dat was helaas te laat.” Gianni Oosterhof maakte nog de 2-3 maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Schoten is op bezoek bij HSV tegen de derde nederlaag op rij aangelopen. De ploeg van Gideon Reinders Folmer verloor met 4-1. ,,Geflatteerd”, zo oordeelde de trainer. Schoten was in de eerste helft de bovenliggende ploeg en Lennaert Stuur kreeg van dichtbij een grote kans. Na achter te zijn gekomen, maakte de spits de gelijkmaker. In de laatste twintig minuten werden er doelpunten weggegeven door persoonlijke fouten, zo oordeelde Reinders Folmer. ,,Het vermogen om een stap extra te zetten als het voetballend niet gaat, ontbreekt op dit moment bij een aantal jongens. We moeten keihard werken om in de laatste twee wedstrijden voor de winterstop betere resultaten te boeken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen