Premium

Haarlemmermeer zet woningbouwplannen op een rij: komende jaren worden altijd wel ergens huizen gebouwd

Haarlemmermeer zet woningbouwplannen op een rij: komende jaren worden altijd wel ergens huizen gebouwd
Hoofddorp

De stadswijk Hype Park in Hoofddorp wordt met 3800 appartementen het grootste nieuwbouwproject van de komende jaren in Haarlemmermeer.

De nieuwe wijk Getsewoud West, tussen Nieuw-Vennep en de N205, is goede tweede met in totaal drieduizend woningen. Op het Pionier-Bols-terrein in Nieuw-Vennep komen 1800 woningen, bij Lisserbroek bijna 1300 woningen en in Cruquius 1200.

Daarnaast zijn er nog tientallen kleinere bouwprojecten, variërend van enkele tientallen tot een paar honderd. De gemeente heeft een planning gemaakt waaruit blijkt dat er tot zeker 2033 wel ergens een groot bouwproject gaande is.

De bouwplannen die nu in uitvoering zijn werden meegenomen in het overzicht: Tudorpark en Lincolnpark in Hoofddorp en de wijk Quatrebras in Badhoevedorp. Nieuwbouw die in 2020 van start gaat is te vinden in Cruquius (Wickevoort) en Rooseveltpark op De President in Hoofddorp. In 2021 begint de bouw op Pionier-Bols, De Nieuwe Kom in Nieuw-Vennep, het Victoriapark en het Aprisco-terrein in Hoofddorp.

Grote projecten worden gefaseerd. Zo worden in Nieuw-Vennep de eerste duizend woningen zo snel mogelijk gebouwd, maar de volgende fase wacht op verbreding van de N207 en de brug over de Ringvaart. In Lisserbroek-Noord en Turfspoor wordt ook pas na het realiseren van die verkeersmaatregelen begonnen. Dan kan ook in Nieuw-Vennep West verder worden gebouwd.

In 2023 wordt begonnen met de bouw van vijfhonderd woningen in Hoofddorp-Noord, op het terrein van de voormalige sociale werkvoorziening. In de plannen is nog niet gekeken naar het plan om op de lange termijn Hoofddorp verder in noordelijke richting uit te breiden richting Schiphol.

woningbouw.pdf

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.