Rabobank aan Hagelingerweg in Santpoort-Noord dicht, IJmuiden krijgt weer een bankkantoor aan de Dokweg

De Rabobank aan de Hagelingerweg gaat dicht.

De Rabobank aan de Hagelingerweg gaat dicht.© ANP

Susanne Moerkerk
Santpoort-Noord

Het Rabobankfiliaal aan de Hagelingerweg in Santpoort-Noord wordt begin 2020 gesloten.

Klanten van de bank kunnen op 10 januari voor het laatst in Santpoort-Noord bij het bankkantoor terecht. Ze kunnen dan kennis maken met de ’mobiele adviseurs’ van de bank die na de sluiting advies komen geven in dorpshuis Het Terras.

Voor Velsenaren die minder mobiel zijn, komen ze ook aan huis. Woordvoerder Daisy Schut: ,,Nu al zitten onze mobiele adviseurs wekelijks in IJmuiden bij De Moerberg en bij wijksteunpunt Zeewijk, in Driehuis bij Huis ter Hagen en in Velserbroek bij De Hofstede. Daar wordt op 15 januari dorpshuis Het Terras aan toegevoegd.’’

Het kantoor aan de Hagelingerweg is te groot geworden, stelt de bank. ’Steeds meer klanten regelen hun bankzaken online en door het regionaal bundelen van ondersteunende diensten is het aantal werknemers gedaald.’

Volgens Schut hangt de verhuizing niet samen met een nieuwe reorganisatie zoals deze de afgelopen jaren heeft plaatsgehad. Het kantoorpersoneel van Santpoort-Noord gaat naar het hoofdkantoor in Velserbroek en verhuist in de zomer naar het nieuwe Rabobankkantoor aan de Dokweg in IJmuiden.

Daarmee komt er weer een Rabobankbalie in IJmuiden. Daar gaan ook de overige bankmedewerkers van de Rabobank aan de Zadelmakerstraat in Velserbroek naartoe.

De Rabobank komt aan de Dokweg in het huidige BK-pand. BK verhuist in het paasweekend met zeventig, tachtig man naar het hoofdkantoor van de bank in Velserbroek.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.