Spugende inbreker vecht met bewoner en postbode in Bloemendaal

BLOEMENDAAL

Een 30-jarige Poolse man is woensdagmiddag aangehouden na een inbraakpoging aan de Vijverweg in Bloemendaal. Voor hij kon worden aangehouden, heeft hij gevochten met een bewoner en een postbode. Bij zijn aanhouding spuugde hij naar agenten.

Een bewoner van een woning aan de Vijverweg zag die middag rond 13.30 uur hoe een man probeerde in te breken. Nog voor de dader de woning had kunnen binnen gaan, ging de bewoner er op af. De inbreker sloeg op de vlucht, de bewoner ging in de achtervolging. Dit liep uit op een handgemeen, waarbij de bewoner tegen de grond werd gewerkt. Weer rende de inbreker weg. Iets verderop vroeg hij de weg aan een postbode maar toen deze hem niet wilde helpen, ging hij ook met de postbode op de vuist.

De politie wist de inbreker uiteindelijk aan te houden bij het NS station, waar hij werd herkend op basis van een signalement. De man bleek een rugzak bij zich te hebben waar onder andere inbrekersgereedschap in zat.

De man werkte niet mee bij de aanhouding. Nadat hij meerdere keren in de richting van de politie had gespuugd, kreeg hij een spuugkapje op. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.