Honderden actievoerders Greenpeace op Schiphol

ANP Producties | Bron: ANP
Schiphol

Naar schatting een paar honderd actievoerders van Greenpeace zijn zaterdagochtend aangekomen op Schiphol om te protesteren. Ze willen Schiphol Plaza 24 uur bezetten.

De demonstranten, jong en oud, kwamen aan met de trein en verzamelden zich daarna op Schiphol Plaza. Ze dragen onder meer vlaggetjes met de tekst: Noodlanding voor het klimaat. Ze zitten met elkaar op de grond, maken muziek, en roepen diverse leuzen.

De gemeente Haarlemmermeer en Schiphol hadden geen toestemming gegeven voor een protest op Schiphol Plaza. Er is veel beveiliging en marechaussee aanwezig. De activisten is gevraagd om te vertrekken, maar daar wordt geen gehoor aan gegeven.

Extinction Rebellion

Naast activisten van Greenpeace zijn er ook aanhangers van de actiegroep Extinction Rebellion. Bewoners van Aalsmeer zijn eveneens naar Schiphol gekomen om ze te steunen. Ze zijn de groeiende aantallen vliegbewegingen zat. "Het wordt te gek", zegt een bewoonster die al sinds 1972 vlakbij de luchthaven woont.

Activisten van Greenpeace hadden eerder op de ochtend een spandoek opgehangen op een reclamezuil naast de verkeerstoren met de tekst: Schiphol vliegt alle klimaatgrenzen voorbij. Dit spandoek werd echter snel verwijderd.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.