Groot protest in Bangkok tegen Thaise regering

ANP Producties | Bron: ANP
Bangkok

Vele duizenden mensen zijn zaterdag de straat opgegaan in de Thaise hoofdstad Bangkok voor een protest tegen de regering. De demonstratie is georganiseerd door de grootste oppositiepartij Future Forward.

Het zijn de grootste protesten sinds 2014, toen maandenlang tienduizenden mensen de straat opgingen tegen toenmalig premier Yingluck Shinawatra. Zij werd afgezet door het leger onder leiding van Prayuth Chan-ocha.

De Future Forward-partij van miljardair Thanathorn Juangroongruangkit is de grootste oppositiepartij van het land. Thanathorn werd vorige maand uit het parlement gezet vanwege zijn aandelen in een mediabedrijf. De partij wordt er door de kiesraad van beschuldigd de wet te breken door grote leningen van de partijleider aan te nemen.

Niet alle demonstranten zijn aanhangers van Thanathorn. Veel mensen zeggen dat de militaire regering de democratie de kop indrukt. "Vandaag is een test", aldus Thanathorn. "We laten onze kracht zien zodat in de toekomst andere mensen zich bij ons voegen. Wees nog niet bang Prayuth, het echte protest komt volgende maand."

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.