Nina Kessler uit Velserbroek pakt Europese titel op het strand

Nina Kessler in 2016.© Archief

Nina Kessler.© Archieffoto

1 / 2
Marcel Tabbers
Duinkerken

In het Franse Duinkerken heeft Nina Kessler de Europese titel strandracen gepakt. Na 48 kilometer versloeg de 31-jarige Velserbroekse Rejanne Markus.

De mannen en vrouwen gingen gelijk van start. Na een lang stuk over het strand volgde een ’single track’ in de duinen waar normaal mountainbikers rijden.

„Toen we weer terug reden over het strand was het peloton op een lint getrokken. Alleen was niet duidelijk of ik met Rejanne Markus op kop reed bij de vrouwen”, liet de 31-jarige Velserbroekse weten. „Mijn Frans is niet zo goed, dus bij start-finish begreep ik ook niet wat ze zeiden. Tot iemand zei dat we één en twee lagen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na de drie omlopen kwam het op een eindsprint aan. „Ik ging vroeg weg. Eigenlijk heel vroeg dacht ik meteen. Maar het kwam goed. Na 75 meter mul zand volgde wat vastigheid met een betonnen plaat richting boulevard. Daar voelde ik dat er iemand naast me kwam rijden. Ik dacht ’nee hè’. Het bleek echter een man te zijn, dus sprintte ik over de finish.”

Kessler wist nog niet helemaal zeker dat ze had gewonnen. „Ik was kapot. Alles deed zo zeer na afloop. Ik moest flink herstellen omdat het heel intensief was geweest. Toen ik de trui omgehangen kreeg was ik pas overtuigd dat ik de beste was.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen