Kerstkaart met verzoek om verbod op knalvuurwerk

ANP Producties | Bron: ANP
Den Haag

Politie en hulpverleners hebben een kerstkaart aan alle leden van de Tweede Kamer gestuurd, met daarop een dringend verzoek om een verbod op knalvuurwerk tot stand te brengen. "Als politiemensen en hulpverleners wensen wij u prettige kerstdagen en een gelukkig 2020", schrijven de diverse bonden, namens de 'veiligheidsketen Nederland'. "We wensen ook dat onze werkomstandigheden de volgende jaarwisseling aanzienlijk zijn verbeterd."

De bonden vinden dat het door het kabinet geïntroduceerde verbod op zwaar knalvuurwerk niet voldoet. Het verbod gaat bovendien pas volgend jaar in. Eerder klaagde de politie al dat het verbod op deze categorie het gevaar voor agenten en hulpverleners niet of nauwelijks kleiner maakt. De politie heeft geavanceerde oordoppen aangeschaft om de 17.000 politiemensen die in de nieuwjaarsnacht actief zijn te beschermen tegen blijvende gehoorbeschadiging.

De ondertekenaars van de kerstkaart doen "een dringend beroep" op de Kamerleden "om in 2020 daadkracht te tonen en een verbod op knalvuurwerk te regelen".

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.