Extra veiligheidsmaatregelen rond El Clásico

ANP Producties | Bron: ANP
Barcelona

De Spaanse autoriteiten scherpen de veiligheidsmaatregelen woensdag extra aan als FC Barcelona het opneemt tegen aartsrivaal Real Madrid. Ze doen dat uit voorzorg na de aankondiging van Catalaanse separatisten dat ze rond El Clásico gaan demonstreren. Er zouden zo'n 3000 veiligheidsmensen worden ingezet.

Vanwege hevige protesten en rellen werd de wedstrijd in Camp Nou in oktober uitgesteld naar 18 december. De Democratic Tsunami, de Catalaanse protestgroep die zich wil afscheiden van Spanje, roept op tot een bijeenkomst woensdag bij het stadion van FC Barcelona, in de aanloop naar de aftrap om 20.00 uur.

Vorige week liet de voorzitter van FC Barcelona, Josep Bartomeu, weten dat de wedstrijd gewoon zal worden gespeeld. De clubs, de politie en de Spaanse voetbalbond hebben afspraken gemaakt over het waarborgen van de veiligheid van spelers en supporters.

In Catalonië ontstond dit jaar grote onrust nadat negen separatistische leiders werden veroordeeld tot celstraffen vanwege hun betrokkenheid bij het onafhankelijkheidsreferendum in 2017.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.