Expeditie Robinson eindigt met kijkersrecord

ANP Producties | Bron: ANP
Hilversum

Het twintigste seizoen van Expeditie Robinson (RTL4) is met een kijkersrecord geëindigd. Naar de finale keken zondag 1,77 miljoen mensen. Het is daarmee de best bekeken slotaflevering ooit van het programma.

Tot dusver was de finale van 2016 de best bekeken eindstrijd met 1,57 miljoen kijkers.

Expeditie Robinson, gewonnen door kok Hugo Kennis, was zondag niet het best bekeken programma van de avond. De finale van Maestro werd op NPO 1 gelijktijdig door bijna 2 miljoen kijkers gevolgd. Bijna 1,2 miljoen mensen schakelden in op het seizoensslot van Zondag met Lubach op NPO 3.

Sport in trek

De meeste kijkers waren echter voor de terugkeer van Heel Holland Bakt op NPO 1 met bijna 2,4 miljoen kijkers. Dat is minder dan de laatste aflevering van het vorige seizoen. De finale van het zesde seizoen trok in februari bijna 4 miljoen kijkers.

Live sport was eveneens in trek. Zondagmiddag volgden 327.000 mensen de handbalfinale op Ziggo Sport, tijdens de nabeschouwing zaten er al meer dan een half miljoen mensen voor de buis. De voetbaltoppers AZ-Ajax en Feyenoord-PSV trokken later in de middag op FOX Sports respectievelijk 1 miljoen en 658.000 kijkers. Naar de voetbalsamenvattingen op NPO 1 keken bijna 2,2 miljoen mensen.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.