Weer uitstel zaak tegen ex-voorman No Surrender

ANP Producties | Bron: ANP
Groningen

Het proces tegen Henk Kuipers is maandag opnieuw voor onbepaalde tijd stilgelegd. De oud-voorman van motorclub No Surrender kampt met een navelbreuk.

Kuipers was maandagochtend afwezig in de rechtbank in Groningen. Het Openbaar Ministerie nam geen genoegen met de uitleg van zijn advocaat en vroeg om aanvullende medische informatie. Die moest de advocaat voor 16.00 uur aanleveren. Kuipers verscheen om 15.30 uur alsnog. "Ik vind het onbeschoft dat ik niet word geloofd en hier moet zijn", zei hij.

Kuipers moet op korte termijn geopereerd worden. Hij liet aan de rechters zijn navelbreuk zien. Na enig beraad besloot de rechtbank de zaak aan te houden. "Wij willen niet dat uw gezondheid hier gevaar oploopt", aldus de voorzitter. Na de operatie wordt gezocht naar nieuwe zittingsdata. Het proces kwam in de zomer ook al stil te liggen. Er waren ditmaal drie zittingsdagen gepland.

Kuipers wordt verdacht van het leiden van een criminele organisatie. Hij wordt ook vervolgd voor onder meer poging tot afpersing, mishandeling en diefstal met geweld.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.