Dupe van letselschadebureaus

Ombudsredactie

Advocaten zijn bezorgd over het ontstaan van steeds meer juridische letselschadebureaus. Doordat de hulp niet altijd even goed is, kunnen mensen financieel de dupe worden van dit soort bureaus. Het radioprogramma Argos heeft er een uitzending over gemaakt die HIER te beluisteren is.

Iedereen kan een letselschadebureau starten, het is geen beschermd beroep. Het aantal bureaus is de afgelopen vier jaar bijna verdubbeld. Het inschakelen van een belangenbehartiger kost het slachtoffer in principe niks. Als er een aansprakelijke partij is worden de kosten door deze partij (vaak een verzekeraar) betaald. Uit de berichtgeving van Argos komt naar voren dat letselschadebureaus in sommige gevallen de slachtoffers niet goed bijstaan en een te lage schadevergoeding voor het slachtoffer regelen. De letselschadebureaus kijken in deze gevallen meer naar wat ze er zelf aan kunnen verdienen. Dit in plaats van het goed uitleg geven en hulp verlenen aan het slachtoffer en zorgen voor een adequate schadevergoeding.

Gerben Janson en Joost van den Berg van Leidse Letselschade Advocaten met wie wij samenwerken hierover: „Ons advies is om altijd een letselschade advocaat (LSA Advocaat) in te schakelen. Het grote voordeel van het inschakelen van een advocaat is dat deze naar de rechter kan stappen mochten partijen geen regeling kunnen treffen. De jurist of medewerker van een letselschade bureau kan dat niet. Verder heeft een gespecialiseerd letselschade-advocaat de kwalitatief beste opleiding gehad. Mochten slachtoffers toch kiezen voor een bureau, zorg dan dat je kiest voor een bureau dat op hun website laat zien dat ze aan bepaalde kwaliteitseisen/opleidingen voldoen (NIVRE-expert Personenschade).”

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.