Rusland en China willen sancties tegen Noord-Korea opheffen

ANP Producties | Bron: ANP
New York

China en Rusland hebben de VN-Veiligheidsraad maandag voorgesteld om een aantal sancties die Noord-Korea zijn opgelegd op te heffen. De buurlanden van Noord-Korea willen zo de "levens van de burgers in het land verbeteren".

Het gaat om sancties die Noord-Korea verbieden om standbeelden, vis en schaaldieren en textiel te exporteren. Een verbod voor Noord-Koreanen om in het buitenland te werken dat volgende week zou ingaan, moet ook worden geschrapt, stellen China en Rusland.

De twee landen hopen dat de band tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea snel verbetert. "Gezamenlijke inspanningen maken een langdurige vrede op het Koreaanse schiereiland mogelijk", staat in het voorstel van Rusland en China.

De Verenigde Naties en de VS hebben Noord-Korea sancties opgelegd vanwege het nucleaire wapenprogramma van het land. De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hebben hierover met elkaar gesproken. De laatste tijd loopt de spanning tussen de landen weer op na Noord-Koreaanse raketlanceringen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.