’Ajax zit niet op dit duel te wachten’ weet Telstar-trainer Andries Jonker

Frank Korpershoek loopt voorop tijdens de warming-up van Telstar.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Eindelijk is het zover. De ’wedstrijd van de eeuw’ wordt woensdag gespeeld. Om 18.30 uur is de aftrap van het bekerduel tussen Telstar en Ajax. Op de dinsdagtraining is van eventuele spanning niets te merken. Een glimlach hier en een dolletje daar. Niets wijst er op het veld op dat een grote tegenstander naar Velsen-Zuid komt.

,,Ik heb sinds het bekend worden van de loting veel energie gestoken in de jongens zich steeds op de volgende wedstrijd te laten richten. Dat hebben ze goed begrepen en prima opgepakt. Ik merk nu ook niets vreemds in de groep. Ze bereiden zich altijd goed voor op een wedstrijd en dat is nu niet anders”, zegt trainer Andries Jonker. ,,Je merkt het vooral aan alles er omheen. Er wordt meer gewerkt in het stadion. Er is meer media. Het duel leeft en dat is alleen maar mooi.”

Voor aanvoerder Frank Korpershoek is het weer een bijzonder bekerduel. In de eerste ronde speelde Telstar tegen zijn cluppie Koninklijke HFC, waar hij jaren actief was als jeugdtrainer. Nu staat hij weer tegenover een andere werkgever. Bij Ajax is Korpershoek namelijk ook enkele dagen in de week als jeugdtrainer werkzaam.

De routinier van Telstar weet dat het een mooi affiche is en dat het bij Telstar beduidend meer leeft dan bij Ajax. ,,Wij spelen deze wedstrijd om door te gaan in het bekertoernooi.”

Natuurlijk weet iedereen dat de kans op succes voor Telstar ogenschijnlijk gering is. ,,Klopt, veel zal afhangen van de instelling van Ajax. Als zij het niet kunnen opbrengen om het verschil in niveau, financiën en organisatie meteen te laten zien dan kunnen wij misschien verrassen. We gaan er in ieder geval een wedstrijd van maken”, zegt Jonker. ,,Bij Ajax zit echt niemand op dit duel te wachten. Telstar uit op een woensdagavond en dat terwijl zij een slechte serie hebben. Spelers hebben pijntjes en bij een topclub leeft dan de gedachte ’het zal toch niet gebeuren dat’. Daar ligt voor ons een kans.”

Jonker zal niet veel veranderen aan zijn basiselftal dat afgelopen vrijdag tegen De Graafschap met 2-2 gelijk speelde. Anass Najah is na een schorsing wel weer beschikbaar bij de Velsenaren. Anthony Swolfs zal evenals in Doetinchem niet als wisselkeeper op de bank plaatsnemen. Hij heeft een vervelende rugblessure opgelopen. Zijn plek wordt ingenomen door derde keeper Abdel Mounaim El Ouazzane.

Behoudens de al langer geblesseerde spelers kan Jonker verder over een fitte groep beschikken. Dat gaat niet op voor Ajax waar meerdere belangrijke spelers geblesseerd zijn. ,,De speelwijze van Ajax is bekend, het gaat er alleen om welke spelers hun trainer opstelt. Voor wie kiest hij? Maar wij gaan er van uit dat Ajax zo sterk als mogelijk komt.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen