Telstar had een verlenging verdiend zeggen Korpershoek en Jonker [video]

Monne Reitsma
Velsen-Zuid

Frank Korpershoek strompelde woensdagvond na afloop van de wedstrijd door de gangen van het stadion. Hij was diep gegaan. De aanvoerder van Telstar had gemengde gevoelens zo vlak na de wedstrijd. ,,Ergens overheerst trots dat we zo lang in de wedstrijd bleven en aan de andere kant is het balen dat we niet een ronde verder zijn.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,We waren er zo dicht bij en dat roept dan toch een soort oerkracht op. We wilden doorgaan en hoopten op de gelijkmaker. Een verlenging was echt verdiend geweest. Niet alleen voor ons maar ook het publiek”, aldus de man van de wedstrijd na afloop.

Trainer Andries Jonker onderschreef de woorden van Korpershoek.

,,Ik ben wel wat teleurgesteld dat ons geen verlenging gegund was. We speelden een geweldige wedstrijd. Na de 1-3 vlak na rust raakten we de weg niet kwijt en bleven we voetballen zoals Telstar dat kan. Ik ben erg blij voor de jongens dat ze zo’n wedstrijd hebben gespeeld. De 4-4 had echt nog wel kunnen vallen. Ze bleven er echt voor gaan, negentig minuten lang, dat is echt geweldig. En zeker tegen zo’n elftal als Ajax binnen de lijnen bracht.”

Corners

Korpershoek nam vlak voor rust de aansluitingstreffer, 1-2, voor zijn rekening. ,,We hebben flink geoefend op die corners. We wisten dat we daar succes konden hebben. Ik moet een compliment aan de staf maken, want die hadden dat goed gezien. Benaissa en ik konden daardoor scoren. Jammer dat het uiteindelijk niet genoeg was. Maar als ik eerlijk ben overheerst eigenlijk toch wel de trots over de manier waarop we gespeeld hebben.”

Frank Korpershoek baalt na afloop.© Foto ANP

Ilias Bronkhorst maakte woensdag ook een hoop meters en was na afloop dan ook best moe.

,,Mijn benen zaten helemaal vol van dat heen en weer rennen. Dinsdag had ik in de training een oranje hesje aan en toen hoopte ik al dat ik in de basis mocht starten. Gisteren hoorde ik het pas definitief. Het is toch een droom van iedereen om voor Ajax te spelen danwel een keer tegen Ajax uit te komen. Ik heb kopkracht en kan de bal ver ingooien. Dat waren wapens waar de trainer me voor wilde gebruiken. Ik vond het zelf wel lekker gaan, het is alleen jammer dat we niet genoeg hadden aan drie doelpunten. Maar het is geen schande om van deze ploeg te verliezen.”

Aan de andere van de gang blikte Joël Veltman met andere gevoelens terug op het bekerduel. De geboren IJmuidenaar begon op de bank maar moest een kwartier voor tijd toch invallen.

,,Ik had bij de trainer aangegeven dat ik fit was, maar hij koos voor een andere opstelling. Toen bleek dat ’Maz’ wat last kreeg, wilden we geen risico nemen en kwam ik er toch nog in. En ook nog met een warm applausje. Natuurlijk vond ik het leuk om hier te spelen. Ik ken veel mensen van VV IJmuiden en van Telstar.”

Veltman repte na afloop van een mooie wedstrijd voor het publiek. ,,We maakten het onszelf onnodig lastig en gaven Telstar hoop. Daar zullen we het nog wel over hebben. Aan de andere kant hebben we hier viermaal gescoord en we zijn een ronde verder. Het blijft toch de snelste weg naar een prijs. Dat hebben we vorig seizoen ook gezien.”

Lees ook: Telstar verliest van Ajax: 3-4 [video]

Meer nieuws uit Telstar