Tocht van licht na dodelijk steekincident Hoofddorp

Internetredactie
Hoofddorp

Er wordt vrijdagavond een tocht van licht gehouden na de steekpartij in Hoofddorp waarbij maandagavond een 64-jarige inwoner van de stad omkwam.

Met de tocht wil de organisatie ’troost zoeken bij elkaar, verbondenheid stimuleren en medeleven tonen aan de familie van het slachtoffer’.

De tocht begint om 19 uur bij de pinautomaat aan de Markenburg waar het fatale incident plaatsvond. Op die plek is een gedenkplek waar bloemen liggen en kaarsjes branden.

Lees ook: Gemeenteraad Haarlemmermeer minuut stil na roofmoord op 64-jarige Hoofddorper

Daar worden enkele woorden gesproken en twee minuten stilte gehouden. Vervolgens wordt er door de wijk gelopen. De organisatie vraagt mensen die langs de route wonen om een lantaarn of kaars in hun voortuin te zetten zodat er een spoor van licht ontstaat in de wijk. Ook iedereen die meeloopt, wordt gevraagd een lichtje mee te nemen.

De route loopt via Markenburg, Lettenburg, Hazenburglaan, Frankenburgsingel, Redenburgsingel, Polderburg, Nijenburg, Middenburg en de Manenburgdreef om vervolgens bij de Markenburg te eindigen.

De man kwam om het leven toen hij tijdens het pinnen bij een geldautomaat werd aangevallen door twee personen.

Lees ook: Dodelijk slachtoffer Hoofddorp neergestoken door overvallers, echtgenote was getuige en Twee 15-jarige jongens opgepakt voor dodelijke steekpartij in Hoofddorp

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.