Telstar heeft zich misdragende fans geïdentificeerd

Fans hadden het gemunt op Ajax-keeper Andre Onana (links).© Foto ANP

ANP
VELSEN-Zuid

Telstar heeft in samenwerking met de politie een aantal personen geïdentificeerd die „gedrag toonden wat niet bij de Witte Leeuwen past.” De voetbalclub uit Velsen-Zuid, die luistert naar de bijnaam De Witte Leeuwen, meldde kort na het verloren bekerduel met Ajax van woensdag (3-4) dat het kennis had genomen van wangedrag van fans.

Microfoons achter het doel van Ajax-doelman André Onana zouden racistisch getinte uitlatingen van de aanhang van Telstar hebben geregistreerd, met name in de richting van Onana.

„Telstar is een club die gelijkheid enorm hoog in het vaandel heeft staan en waar iedereen welkom is. Wij kunnen en zullen het nimmer accepteren dat spelers van de tegenstander, onze eigen spelers, of wie dan ook op een manier worden bejegend die haaks staat op alles wat wij als Telstar zijn. De signalen van vanavond zullen wij dan ook heel serieus nemen”, schreef de club al.

De fans die zich misdroegen, zijn nu dus geïdentificeerd. „De komende periode zullen wij verder onderzoek doen en met gepaste maatregelen komen”, meldt de eerstedivisionist.

Lees ook: Telstar wil hard optreden tegen ’fans’ die zich misdroegen tegen Ajax: ’Dit wordt een stadionverbod’

Lees ook: Telstar onderzoekt racistische en antisemitische teksten tijdens bekerduel met Ajax

Lees ook: Telstar verliest van Ajax: 3-4 [video]

Jurgen Ekkelenkamp van Ajax zet de stand op 1-3.© Foto ANP

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen