Gemeenteraad Haarlemmermeer minuut stil na roofmoord op 64-jarige Hoofddorper

Bart Boele
Hoofddorp

De gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft donderdag een minuut stilte in acht genomen voor de eerder deze week doodgestoken 64-jarige Hoofddorper.

,,Het slachtoffer keerde om iets voor negen uur die avond terug uit Utrecht waar hij en zijn vrouw op de kleinkinderen hadden gepast. Vervolgens wilden ze nog even geld pinnen en toen gebeurde de overval. De man is door geweld op 64-jarige leeftijd om het leven gekomen, een paar dagen voordat hij met pensioen zou gaan. Dit trekt diepe sporen in onze gemeente’’, aldus locoburgemeester Jurgen Nobel. ,,Dit mogen we niet accepteren. Dit heeft grote impact, ook bij de politiemensen die aan de zaak werken.’’

De politie hield eerst een 16-jarige aan, maar die is later weer vrijgelaten. Daarna werden twee 15-jarige verdachten van Nederlandse komaf aangehouden in verband met de roofmoord. Het is nog niet bekend of zij een bekentenis hebben afgelegd.

De man had 50 euro gepind. De overvallers wilden dat hij nog een keer zou pinnen, wat hij weigerde. Vervolgens werd hij elf keer met een mes gestoken. Mede omdat hij als hartpatiënt bloedverdunners slikte overleed hij al korte tijd later.

De weduwe van het slachtoffer werkte tot vorig jaar langdurig voor de gemeente Haarlemmermeer.

Lees ook: Verslagenheid heerst in Hoofddorp na fatale steekpartij bij pinautomaat in Toolenburg

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.