Italië komt niet naar Honkbalweek in 2020

Italië heeft zich afgemeld voor de Honkbalweek 2020.© Archieffoto United Photos

Theo Plasschaert
Haarlem

Italië heeft zich vanwege interne, waaronder financiële, problemen teruggetrokken voor de dertigste editie van de Honkbalweek Haarlem in 2020. Duitsland zal de Italiaanse ploeg vervangen.

In augustus tekende Italië, dat de Amerikaanse multimiljonair en voormalig Major Leaguer Mike Piazza als bondscoach vastlegde, nog een overeenkomst met de organisatie van de Honkbalweek Haarlem. Het toernooi in het Pim Mulierstadion wordt van 26 juni tot en met 5 juli 2020 gehouden.

Duitsland, dat onder leiding staat van de voormalige Nederlandse bondscoach Steve Janssen, bleek opnieuw bereid en in staat om de vrijgekomen plek in te nemen. Zo nodig kan in Duitsland nog wat geschoven worden met de competitie op het hoogste niveau.

Zeker van deelname zijn naast Duitsland en Nederland ook ploegen uit Taiwan en Japan. Over de samenstelling van de selectie van Oranje valt nog niets te zeggen omdat de nationale ploeg begin april nog een ultieme poging gaat doen om de Spelen van Tokio te halen.

,,We blijven werken aan een volwaardig deelnemersveld met zes teams uit drie continenten,” zegt Guus van Dee, voorzitter van het organisatiecomité. ,,Twee uit Azië en twee uit Europa hebben we nu. We willen ook twee representatieve teams uit de Amerikaanse regio. Lastig daarbij is dat USA zich nog niet gekwalificeerd heeft voor de Spelen en ook hun selectie is daardoor nog niet duidelijk. Mexico dat wel naar Japan gaat, willen we ook hebben. De Mexicanen deden eenmaal eerder mee in 1994. Daarnaast zijn we nog in gesprek met Cuba, dat zich graag zou willen revancheren voor het teleurstellende optreden tijdens de afgelopen editie.” De organisatie hoopt nog voor de jaarwisseling meer handtekeningen te zetten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Meest gelezen