Aangehouden bromfietser scheldt, slaat, spuugt en trapt raam politieauto stuk in Haarlem

Internetredactie
HAARLEM

Een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden. Hij had z’n middelvinger naar agenten opgestoken en misdroeg zich nogmaals toen hij een speekseltest moest afleggen. Na z’n aanhouding trapte hij een ruit van een politieauto stuk.

Agenten zagen die nacht een bromfiets rijden op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem met daarop twee personen. In het voorbijgaan stak de bestuurder zijn middelvinger op naar de agenten. De politieauto keerde om en ging achter de bromfiets aan. Toen de bromfietser vanaf de Korte Margarethastraat de Lange Margarethastraat in wilde rijden, verloor hij bijna de macht over het stuur en kwam tot stilstand. De bestuurder, een 19-jarige man uit Nieuw-Vennep, verklaarde net van een feestje te komen en aangeschoten te zijn.

De man moest een ademtest afleggen en daaruit bleek dat hij inderdaad alcohol had gebruikt. De agenten wilden ook een speekseltest afnemen omdat zij het vermoeden hadden dat de man ook drugs had gebruikt. De man verweerde zich echter waardoor een speekseltest niet lukte. Toen hij werd aangehouden en mee moest naar het politiebureau, begon hij de politiemensen uit te schelden, probeerde de agenten te slaan en spuugde naar hen. De man werd in de boeien geslagen en kreeg een spuugmasker op. Toen hij in de politieauto werd gezet, schopte hij tegen een portierraam, dat hierdoor verbrijzelde.

Van de verdachte is bloed afgenomen. Dit bloedmonster zal worden onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en/of drugs. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.