Nederlands Transport Museum deze kerstvakantie ook ’s avonds geopend

Deze opgeknapte Douglas DC-2 uit 1934 is een van de vele pronkstukken van het Vennepse museum.© Archieffoto United Photos

Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Het Nederlands Transport Museum is deze kerstvakantie ook ’s avonds geopend. Van vrijdag 27 december tot en met zaterdag 4 januari is het museum op het Vennepse Lucas Bolsterrein, met uitzondering van 31 december en 1 januari, van 10 tot 22 uur geopend.

In de avonden staat de tl-verlichting uit en worden de vele museumobjecten sfeervol aangelicht. Voor de vroege bezoekers staan snert en warme choco klaar.

Tijdens de kerstvakantie worden allerlei speciale activiteiten gehouden. Door het museum loopt een spoorlijntje waarop een kleine locomotief met wagonnetjes rijdt. Jonge én volwassen bezoekers kunnen zich daarmee door de museumhallen laten vervoeren.

In de Griezelbus mogen kinderen zich wagen aan een griezelquiz, die gebaseerd is op de Dolfje Weerwolfje-boekenserie van Paul van Loon.

Bezoekers tussen de 4 en 13 jaar kunnen een speurtocht doen of aan Hollandse spelletjes meedoen. Ook mogen kinderen op gezette tijden in een echte straaljager zitten.

Alle bezoekers kunnen een busrondrit maken en rondleidingen volgen. Tijdens deze vakantie kan ook met speciale rollende kerststoelen door het museum worden gereden.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.