Uit volle borst meezingen met kerstliedjes op vol Vestingplein in Velserbroek

© foto kees de boer

Kees de Boer
Velserbroek

Meezingen met kerstliedjes met een glas warme chocolademelk of glühwein in de hand. 1500 mensen kwamen op kerstavond naar het Vestingplein in Velserbroek om te genieten van een bont repertoire kerstnummers, opgevoerd door het orkest van Soli en gezelligheidskoor FF Anders.

De bezoekers kunnen meezingen vanaf een groot scherm, en als podium staat er een grote oplegger.

„Heel sfeervol”, zegt bezoeker Netty Hettinga uit Haarlem, terwijl ze mee neuriet op het lied ’Komt allen tezamen’. „Ik dacht er eerst over om thuis te blijven, omdat het regende aan het begin van de avond, maar ben blij dat ik gekomen ben. Ik kom hier al jaren, het is echt een traditie op kerstavond voor mij en de kinderen.”

Er zijn veel samenzangliederen, zoals ’Last Christmas’ van Wham, en regelmatig wordt er uit volle borst meegezongen. Als de mannen en vrouwen van FF Anders het Soli-orkest aflost, zetten ze in met ’Gloria in excelsis deo’.

„Dit is echt een liedje voor in de kerk”, zegt bezoeker Bram Bijsterveld, meeklappend met het ritme van het refrein. „Maar ik vind het hier gezelliger. Voor de kinderen is het ook leuk, zegt hij wijzend op zijn meehuppelende zoon en dochter. „Die kunnen lekker een beetje bewegen.”

Na ruim een uur zit de kerstsamenzang erop.

„Mooi dat er weer zo veel mensen gekomen zijn”, zegt Aad de Gier van de organiserende Dorpsvereniging Velserbroek.

„We houden de kerstsamenzang nu ruim twintig jaar en het lijkt wel of het elk jaar drukker wordt. Ooit zijn we met veertig bezoekers begonnen en moet je nu eens kijken. Dit is echt een dorpsfeest geworden en dat is ook precies de bedoeling. De onderlinge saamhorigheid vergroten in een dorp waar veel forenzen wonen. Als ik zo om me heen kijk, wordt dat gewaardeerd.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.