Netanyahu in schuilkelder na raketalarm

ANP Producties | Bron: ANP
Ashkelon

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is woensdagavond tijdens zijn bezoek aan de stad Ashkelon naar een schuilkelder geëvacueerd, nadat een raketalarm was afgegaan. Netanyahu bezoekt de stad en andere aan de Gazastrook grenzende plaatsen in het kader van zijn verkiezingscampagne. Dat melden Israëlische media.

Volgens The Jerusalem Post was een raket vanuit de Gazastrook afgevuurd en vervolgens onderschept door het afweersysteem Iron Dome.

Netanyahu werd van het podium gehaald toen de sirenes afgingen. Minister van Cultuur Miri Regev nam zijn plaats in. Toen het gevaar geweken was keerde de premier terug.

Islamitische Jihad

Tijdens zijn toespraak daarna verwees de premier naar de door het Israëlische leger gedode commandant Baha Abu al-Ata van de Islamitische Jihad in de Gazastrook vorige maand. De moord op Al-Ata leidde tot kortstondige raketbeschietingen tussen Israël en de Gazastrook.

"Hij die de laatste keer vuurde (raketten) is niet meer bij ons", zei Netanyahu. "En hij die nu vuurde, kan maar beter beginnen met het pakken van zijn spullen", ging de minister-president verder, schijnbaar implicerend dat wie deze keer achter het raketvuur zit, op een gelijkaardige manier zal worden gestraft, schrijft de Israëlische krant Haaretz.

Nieuwe leider

Een soortgelijk incident gebeurde in september in de stad Ashdod toen Netanyahu ook daar op campagne was.

Donderdag kiest de rechtse Likoedpartij een nieuwe leider. Benjamin Netanyahu heeft maar één rivaal: Gideon Sa'ar. Sa'ar was eerder minister van Onderwijs en van Binnenlandse Zaken.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.