Nek-aan-nekrace Bas de Groot en Esther Duineveld

Eric Kok
IJmond

Lezers van de krant doen in grote getalen mee aan de verkiezing van de IJmonder van het Jaar 2019. Er hebben al meer dan 1200 mensen een stem uitgebracht via de site van deze krant. Donderdagavond waren het er 1240.

Twee kandidaten hebben tot op heden tezamen bijna de helft van de stemmen gekregen. Het is vanaf het begin van de verkiezing een nek-aan-nekrace tussen de Beverwijker Bas ’Bloem’ de Groot (306 stemmen) en de Heemskerkse Esther Duineveld 298 stemmen).

Riny Bouwmeester en Bas Kuntz uit Santpoort-Noord volgen op gepaste afstand, maar hebben beiden inmiddels meer dan honderd stemmen vergaard.

Als de finaleplekken toegewezen zouden worden op basis van de stand van donderdagavond, zouden Bas de Groot, Esther Duineveld, Riny Bouwmeester, Bas Kuntz, Bertus Berghuis (uit Heemskerk) en Pieter Vermoten (uit Velsen-Noord) uiteindelijk om de eretitel strijden. Dan staan er vier IJmonders van boven het Noordzeekanaal in de finale en twee uit de zuidelijke IJmond. De finale is op 10 februari in het Kennemer Theater in Beverwijk.

De stemmen via het papieren stemformulier zijn hierbij nog niet meegeteld. Die formulieren kunnen bij de redactie op het Stationsplein 2 in Beverwijk ingeleverd worden. Per post opsturen kan natuurlijk ook.

Stemmen

Stemmen kan via het papieren stemformulier dat in de krant van afgelopen zaterdag is afgedrukt of online: klik dan hier.

Stemmen kan tot en met 15 januari middernacht. Zes kandidaten gaan uiteindelijk naar de finale in het Kennemer Theater op 10 februari waar een jury de IJmonder van het Jaar 2019 kiest.

De verkiezing IJmonder van het Jaar is een samenwerking tussen Dagblad Kennemerland, IJmuider Courant en het Kennemer Theater. De verkiezing wordt dit jaar voor de negende keer gehouden.

Lees hier alle artikelen over IJmonder van het Jaar.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.