Kerken Santpoort-Noord vieren voor het eerst samen Kinderkerstfeest [video]

Guus Hartendorf
Santpoort-Noord

Voor het eerst in het 87-jarige bestaan van de r.-k. kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand (Naaldkerk) in Santpoort-Noord is op kerstavond gezamenlijk met de protestantse Dorpskerk uit die plaats het Kinderkerstfeest gevierd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Rond 18.30 uur beierden de klokken op dinsdagavond. Dat is op dat tijdstip niet eerder vertoond: de klokken van de twee godshuizen. Ruim honderd kinderen, ook uit Velserbroek, en hun (groot)ouders verzamelden zich op het plein bij de Dorpskerk om in een lichtjesoptocht naar de Naaldkerk te lopen.

Het Kinderkerstfeest werd georganiseerd door leden van de beide kerken. De ’protelieken’ liepen tussen de buien door en het laat zich raden welk kerstlied als eerste in de Naaldkerk wordt gezongen: ’Wij komen tezamen’ op de melodie van ’Komt allen tezamen’. Natuurlijk was er het kerstverhaal, ondersteund door een zandtekenaar.

De kinderen speelden op muziekinstrumenten en dansten ter ere van het Kindeke. Tijdens de collecte brachten de kinderen hun gaven naar aartsengel Gabriël die voorin de kerk staat, maar ooit buiten in de parochiehof stond tot vandalen zijn arm eraf slaan. De kerk zat nagenoeg vol.

© Foto Guus Hartendorf

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.