Premium

Telstar wil tijdelijke tribune van wedstrijd tegen Ajax behouden door haar te kopen

Telstar wil tijdelijke tribune van wedstrijd tegen Ajax behouden door haar te kopen
Commercieel-directeur Telstar Steef Hammerstein toont tijdelijke tribune in Rabobank IJmond Stadion.
© foto United Photos/Toussaint Kluiters
Velsen-Zuid

Telstar wil in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid de tijdelijke tribune aan de noordzijde kopen zodat deze kan blijven staan. Commercieel-directeur Steef Hammerstein is blij met de uitstraling die de tribune met zich meebrengt. ,,We willen de bezoekers meer bieden en dat kan niet met de huidige faciliteiten.”

Begin december werd de noordtribune uitgebreid en heeft nu 1650 zitplaatsen. De aanleiding van de uitbreiding was de bekerwedstrijd tussen Telstar en Ajax, die uiteindelijk 5200 bezoekers trok.

De tribune zou na de grote wedstrijd worden weggehaald, maar is blijven staan na enthousiaste reacties van de sponsoren en het publiek. ,,Na de bekerwedstrijd kwamen er verschillende sponsoren op mij af met de vraag of we er niet voor kunnen zorgen dat de tribune blijft. Daar voelden wij binnen Telstar ook wel iets voor”, vertelt Hammerstein.

Voor de wedstrijd tegen Ajax riep hij in het stadion om dat de tribune kan blijven staan als er tien sponsoren gevonden konden worden die elk duizend euro zouden willen bijdragen.

Vergunningen

De directie van Telstar ging na de wedstrijd met sponsoren in gesprek om te kijken of er voldoende financiële steun is. De tribune blijven huren is geen optie, volgens Hammerstein: ,,We willen permanent uitbreiden en niet de tribune weghalen als het seizoen eindigt.”

Er er is een offerte aangevraagd om de tribune te kopen. Als het blijkt dat de koop mogelijk is, wordt het alleen nog afwachten of de gemeente nieuwe vergunningen goedkeurt.

,,Er moeten heel andere vergunningen komen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar voldoende veiligheid en toegankelijkheid. Voordat wij zeker weten dat de tribune mag blijven, moeten er nog wel een aantal stappen worden gezet.”

Toekomstplannen

Het behouden van de tribune past volgens Hammerstein binnen toekomstplannen van het stadion. ,,Wij zijn al een langere tijd aan het kijken hoe wij de faciliteiten van het stadion kunnen verbeteren. Zo is de tribune aan de zuidkant ook aan vernieuwing toe. Dat de tijdelijke tribune aan de noordkant is geplaatst, komt ons goed uit, dit kan de aftrap zijn van vernieuwing en verbetering van het stadion.”

Telstar heeft in totaal 3000 zitplekken, waarvan er gemiddeld 2500 worden bezet tijdens een thuiswedstrijd. Als de noordtribune blijft, komen daar nog 1500 plekken bij.

De directie wil uiteindelijk meer bezoekers trekken, maar verwacht niet dat de extra zitplaatsen op de tribune voor een stormloop zorgen. ,,Wij willen nu eerst de uitstraling van het stadion verbeteren en daarnaast alle faciliteiten kunnen bieden aan onze bezoekers.”

Goedkeuring

Telstar verwacht over een aantal weken duidelijk te hebben of het plan kan worden doorgezet. Nog niet alle sponsoren hebben hun goedkeuring gegeven, maar Hammerstein geeft aan dat een groot deel van de sponsoren akkoord zijn met het plan.

Meer nieuws uit Telstar

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.