Tijdelijke noordtribune in Telstarstadion wordt toch afgebroken

De oost-tribune in het IJmond Stadion
© Foto United Photos/Paul Vreeker
Velsen-Zuid

De tijdelijke tribune aan de noordkant van het Rabobank IJmond Stadion wordt deze week afgebroken. De directie van Telstar gaf eerder aan de tribune te willen houden door deze te kopen, maar dat plan is voorlopig van de baan.

De noordtribune werd geplaatst voor de wedstrijd tegen Ajax. Na de wedstrijd zou deze worden weggehaald, maar bleef staan na enthousiaste reacties van sponsors en publiek over de uitstraling die de tribune met zich meebracht.

De directie van Telstar wilde de tribune kopen, maar dat ging niet door: ,,Na de offerte-aanvraag bleek dat de tribune al verhuurd is aan een andere organisatie, waardoor wij de tribune niet kunnen kopen,” vertelt commercieel directeur Steef Hammerstein.

Toekomstplannen

Het kopen van de tijdelijke tribune zou volgens Hammerstein passen binnen de toekomstplannen van het stadion. ,,We zijn al een langere tijd aan het kijken hoe wij de faciliteiten van het stadion kunnen verbeteren,” vertelt hij.

,,Hoewel de noordtribune niet blijft, gaan wij wel door met het uitvoeren van andere plannen. Het eerste wat wij willen doen is de oosttribune aanpakken.”

Oosttribune

Telstar wil rond mei een promenade in de oosttribune creëren voor bezoekers. De nieuwe promenade zou volgens Hammerstein fatsoenlijke horecafaciliteiten en sanitaire voorzieningen moeten bieden. Daarnaast wil Telstar de promenade zo ontwikkelen dat ze buiten het seizoen open kan blijven voor evenementen.

De gemeente heeft de voorlopige bouwvergunningen goedgekeurd. ,,Het is nu alleen nog wachten op de bouwtekeningen van de aannemer en kijken hoe wij het financieel rond krijgen. Dat is nog even afwachten,” zegt Hammerstein.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen