Kennemer Lyceum in Bloemendaal zet eeuwfeest luister bij met oude feestcijfers van Stadsschouwburg

De leerlingen van het Kennemer Lyceum staan in pannenkoekvorm rond de 100 op het voorplein.
© Foto Jan Bovenberg
Bloemendaal

Het Kennemer Lyceum beleeft een bijzonder jaar. De school voor havo/vwo bestaat honderd jaar en wil dat graag aan de buitenwereld laten weten.

Afgelopen vrijdag kwamen alle 825 leerlingen bijeen op het plein voor de school om ’een pannenkoek’ te vormen rond de feestcijfers 100 die sinds begin dit jaar voor de school staan. De foto was de aftrap van alle feestelijkheden dit jaar.

Het grote lichtgevende cijfer 100 is voor de tweede maal in Haarlem te zien. Vorig jaar zorgden de cijfers bij de Stadsschouwburg Haarlem voor een sfeervolle verlichting. Na afloop van hun jubileumjaar bood de schouwburg de cijfers via Marktplaats te koop aan en het Kennemer heeft het feestattribuut gekocht.

Hoeveel de school heeft betaald aan de schouwburg voor de feestelijke cijfers, wil de school niet verklappen, maar wel dat de cijfers ook in de tuin van het Kennemer een tijdelijke plek hebben. De feestcijfers zijn duurzaam en kunnen in december door een nieuwe belangstellende worden opgehaald.

Voor het Kennemer Lyceum is 2020 ook een bijzonder jaar omdat in de tuin van de school een oorlogsmonument verrijst. Het nieuwe monument zal verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog eren, van wie de doodgeschoten Walraven van Hall op deze school examen heeft gedaan.

Dat dit monument op deze plek komt te staan, is een initiatief van de Bloemendaalse Marlies ter Borg, waarop de school graag inging.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.