Telstar en Nottingham Forest in gesprek over Marcus McGuane: ’Maar wij gaan niet voor Sinterklaas spelen’

Marcus McGuane (rechts) tijdens een trainingskamp met Telstar.

Marcus McGuane (rechts) tijdens een trainingskamp met Telstar.© Archieffoto

Jeroen Haarsma
Velsen-Zuid

Marcus McGuane, de voetballer die door Telstar is gehuurd van FC Barcelona, kan tekenen bij Nottingham Forest. Telstar wil echter een ’fatsoenlijke vergoeding’ zien van de Engelse club.

FC Barcelona en Nottingham Forest hebben al een akkoord bereikt over de overgang van de Engelse middenvelder. Telstar heeft echter een huurovereenkomst gesloten met Barcelona, waarin staat dat McGuane tot het einde van het seizoen in Velsen-Zuid voetbalt.

Zodoende dient Nottingham de huurovereenkomst af te kopen. Volgens Telstar-trainer Andries Jonker wordt over die vergoeding momenteel onderhandeld. ,,Wij willen niet de enige club in de wereld zijn die spelers zomaar gratis de deur uit laat lopen’’, aldus Jonker. ,,Wij zijn ook niet in de positie om voor Sinterklaas te spelen. Dat doen we dus ook niet.’’

Het is volgens Jonker dan ook niet uitgesloten dat McGuane zich alsnog weer meldt bij Telstar. De speler is inmiddels al langer dan een week in Engeland om met clubs te onderhandelen. Zijn keuze viel dus op de huidige nummer vijf van het Championship, het op een na hoogste niveau in Engeland.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen