Premium

Karma Shoarma uit Haarlem verovert festivals: vlezig, maar dan plantaardig

De knoflooksaus is ook plantaardig.
© foto karma shoarma

In de toekomst zijn we na het stappen nog steeds dol op een broodje shoarma. Maar als het aan de mannen van het Haarlemse Karma Shoarma ligt, zetten we dan onze tanden in een plantaardige variant. Zonder dat je daar iets van proeft. Op de horecabeurs Horecava wonnen ze de Duurzaamheid Award voor deze culinaire uitvinding.

Bedenker en culinair brein achter Karma Shoarma is Pascal Labrie uit Zaandam. Samen met Marcel van der Heijden uit Amsterdam wordt ervoor gezorgd dat de volledig plantaardige snack op steeds meer festivals te eten is. Dat gaat razendsnel. Van der Heijden: ,,Vorig jaar stonden we op zo’n veertig festivals met Karma Shoarma. Dit jaar zijn dat 150 festivals in Nederland, België en Duitsland.’’

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.