Premium

Dagen aftellen voor opening Kentucky Fried Chicken in Beverwijk

Dagen aftellen voor opening Kentucky Fried Chicken in Beverwijk
De oprichter van KFC kijkt de bezoeker aan. Maandag gaat het filiaal in Beverwijk open.
© foto Ronald Goedheer
Beverwijk

Tien jaar heeft franchisenemer Martijn Ipek erop moeten wachten. Maar maandag gaat-ie dan echt open.

De vestiging van Kentucky Fried Chicken aan de Parallelweg in Beverwijk is dan vanaf 11 uur toegankelijk voor de liefhebber van kip. Voor het zover is, moet er nog heel wat gebeuren op het terrein van het foodcenter waar verder ook een filiaal van Burger King komt.

,,Vind je het niet mooi geworden”, zegt Ipek tijdens een rondgang over het complex op de hoek van de Lijndenweg. Hoog boven alles torent het tweelaagse gebouw uit met aan de voorkant het embleem van Colonel Sanders, de Amerikaanse ondernemer die in 1952 KFC oprichtte. Aan de voorzijde overheersen de kleuren rood en zwart, de achterkant is opgetrokken uit hout.

,,Hier komt de drive-lane”, wijst Ipek naar de weg vanaf de Lijndenweg achter het pand langs waar automobilisten hun maaltijd op kunnen halen. In totaal heeft KFC zo’n 500 vierkante meter tot haar beschikking. ,,Eerst kunnen de automobilisten bestellen, bij het eerste loket rekenen ze af en bij het tweede halen de klanten de order op.” Overigens: bij Burger King komt een soortgelijke drive-thru, maar die is vanaf de Parallelweg bereikbaar. In en om het gebouw zijn deze maandag twintig bouwvakkers aan de slag, vooral binnen wordt er volop gewerkt. Langzaam maar zeker zijn de contouren van het restaurant duidelijk zichtbaar.

,,Op de begane grond komen 25 zitplaatsen en uiteraard de ruimte waar mensen kunnen bestellen. Op de eerste verdieping is de rest van het restaurant, ruim honderd plaatsen.” De (Nederlandse) kip wordt elke dag vers aangeleverd en wordt na het paneren ofwel gefrituurd (kleinere stukken) danwel onder hoge druk gebakken (grote kipbrokken). ,,We serveren er ook frites, mais, mashed potatoes en koolsla bij.

Verder heben we ijsjes en koffie, thee en frisdranken”, zegt de Amsterdammer die tevens franchisenemer is van vijf andere KFC-vestigingen.

Bij de vestiging komen 60 tot 80 personeelsleden te werken van wie een deel is gerecruteerd via Werkgevers Servicepunt Zuid-Kennemerland en IJmond (WSP). ,,We zijn zeven dagen per week geopend, van 11 uur tot middernacht en in het weekeinde tot 1 uur ’s nachts. Dit is een uitstekende plek, vlak bij diverse uitvalswegen en de Meubelboulevard en het havengebied in de buurt. We verwachten veel bezoekers uit het industriegebied en Beverwijkers.” Het is overigens nog niet bekend wanneer Burger King open gaat.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.